Türingiai portya

on on . Találatok: 189

turingia

A Somogyi Huszárok 2013 áprilisában úgy döntöttek, ideje külhonba is elvinni a magyar hagyományőrzés és a magyar virtus hírét. Nem kisebb elhatározásra jutottak, minthogy Németország szívébe, Türingia tartományba fordulnak, s aratnak pompás diadalt az emberek szívében és fejében.

Sem az Alpok, sem a Duna nem állhatott a magyar huszárok útjába. Amikor pedig megérkeztek a kiszemelt településre, Bad Sulzára, nem kis feltűnést keltve, mikor a sújtásban gazdag egyenruhát a huszárok magukra öltötték. A helyi hagyományőrzők előbb hitetlenkedve, majd mosolygó arccal hallgatták a magyar huszárok beszélgetését egymás közt, majd bátorságot véve kérdeztek a hazai hagyományőrzésről és az ezred történetéről.

Aztán útra keltünk, mivel vendéglátónk hírünkre koszorút kért, és a közelben még a napóleoni háborúkban elesett huszároknak állított emlékműnél koszorúztak. Azért a férfias virtus minden hagyományőrzőben él, legyen az porosz, francia, osztrák vagy magyar, s egy barátságos kis "lövöldözésre" invitáltak minket. Becsületünkre legyen mondva, hogy csapatban és pisztollyal a csapatunk megnyerte a kis vetélkedőt, amivel úgy eltelt az idő, hogy csak akkor ocsúdtunk fel, mikor a vacsoraasztalnál a fogadást tartották, s a pohárköszöntők sora hangzott el.

Ekkor kezdődött el az a kapcsolat a Magdeburgi vadászzászlóaljjal, a Tiroli császárvadászokkal, a Porosz Népfelkelőkkel és a Francia Utászokkal, melyről ugyan nem tudhattuk, de tartós és meghitt barátsággá alakult az évek alatt. 

Somogyi Huszarok